hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Egy misszió képei

A Kongóban gyógyító Hardi Richárd szemorvost már ismerhetik a magyar újságolvasók is, most a Szabad Föld ír róla abból az alkalomból, hogy egy a munkáját bemutató díjnyertes fotósorozatból rendezett kiállítás is járja az országot.

Miután a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen kézhez kapta a diplomáját, Hardi Richárd öt évig a tatabányai kórházban dolgozott szemészként – idézi fel a lap. – Időközben belépett a francia alapítású Nyolc Boldogság Közösség szerzetesrendbe, majd amikor tudomására jutott, hogy a rend Kongóban fenntartott kórházában orvosra várnak, nem sokat teketóriázott: csomagolt és útnak indult. 1995 óta dolgozik egy két magyarországnyi területű megye központjában, Mbuji-Mayiban, ahol jelenleg ő az egyetlen szemorvos. Mintegy nyolcmillió páciens tartozik a körzetébe, évente betegek tízezreit vizsgálja, és több ezer szürke hályogos szemet operál – olvasható a szabadfold.hu-n

A misszionárius-orvos munkájáról készült fotóriportjáért Hajdú D. András elnyerte a Pictures of the Year első díját 2015-ben. A képek kiállításról kiállításra vándorolnak, tavasszal Bácsalmáson, Békéscsabán, Tatabányán és Pécsett tekinthetik meg az érdeklődők.

(Témánk 1:.25-nél indul  videón.)

 

(forrás: Szabad Föld)

cimkék

hirdetés

Könyveink