hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Egy eredeti és egy generikus

I. fázisban az egyik, patikákban a másik

A Richter Gedeon Rt. két figyelemfelkeltő bejelentést is tett novemberben. Az egyik a skizofrénia, a bipoláris mánia és egyéb pszichiátriai rendellenességek, a másik a prosztatarák kezelésével kapcsolatos.

Megállapodást kötött november 22-én a Richter Gedeon Rt. és az ír Forest Laboratories egy atípusos antipszichotikum (RGH-188) közös fejlesztéséről, amely a skizofrénia, a bipoláris mánia és egyéb pszichiátriai rendellenességek kezelésére szolgál.

Az eredeti

Az RGH-188 új, orálisan adható gyógyszer, erős D2/D3 antagonista, amelynek receptorprofilja egyedülálló a többi atípusos antipszichotikumhoz képest. A fent említett betegségek világszerte több mint 4 millió embert érintenek. Az antipszichotikumok piaca jelentős mértékben növekszik, az Egyesült Államokban 2003-ban meghaladta a 8 milliárd dollárt.

Jelenleg az I. fázisú vizsgálatok folynak az RGH-188-cal az Egyesült Királyságban. A vállalat azt reméli, hogy a II. fázis vizsgálatainak sikeres lezárása után, 2006-ban megkezdődhetnek az Egyesült Államokban a klinikai vizsgálatok. A preklinikai eredmények arra utalnak, hogy a vegyület hatékony és a betegek által jól tolerálható lehet a későbbi klinikai vizsgálatok során, valamint kedvezőbb mellékhatásprofillal rendelkezik az adott terápiás csoport egyes vegyületeivel összehasonlítva. Az RGH-188-ra a Richter szabadalmi oltalmi kérelmet nyújtott be, amelyet ha megkap,  a vegyület védettsége 2024-ben jár le.

A felek a megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Medical Tribune
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés