hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Egy centrumként működhet a klinika és a Kenézy Kórház

Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke szerint elképzelhető, hogy egy centrumként működik majd a klinika és a Kenézy Kórház.

A megyei kormánymegbízott, Rácz Róbert a héten jelentette be, hogy az állam a jövő év elejétől visszaveszi saját fenntartásába a megyei önkormányzati intézményeket, így többek között a Kenézy Kórházat is.

Az egészségügyi ellátórendszert a kormány racionalizálná. A Semmelweis Terv szerint az országot térségi betegellátó központokba szerveznék, ezekhez egyenként 1-1,5 millió lakos tartozna. csiba gáborCsiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke a Debrecen Televízió kérdésére azt mondta, elképzelhető, hogy Debrecenben is egy központtá olvad össze a Kenézy Kórház és a Klinika.

– Ez a folyamat Miskolcon már lezajlott, egy kivétellel már tagja ennek az integrált intézménynek a környék összes kórháza. Vélhetően hasonló folyamat lesz Debrecenben is, és akkor ugyanúgy része lesz az ellátó központnak a Kenézy Kórház, mint az egyetemi Klinika – nyilatkozta Csiba Gábor.

Hogy hány központ lesz, az még vita tárgya, de Csiba Gábor szerint hat központ kialakítása lenne ideális; a négy orvosképző egyetem városában, azaz Budapesten, Szegeden, Pécsett és Debrecenben, valamint Miskolcon és Győrben. De van olyan koncepció is, amelyik 9-10 vagy 11 központtal számol. 

A teljes cikk és a Debrecen Televízió videója a dehir.hu-n

(forrás: Dehir.hu)
hirdetés

Könyveink