hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Eger megadóztatná az államot

Újra rossz hírek járnak „az elmúlt évek rossz iránya ellen folytatott harc szinte” emblematikussá vált intézményéről, a Markhot kórházról – írja a Magyar Hírlap.

A lap felemlíti, hogy júliustól az új feladataihoz nem kapott érezhető finanszírozási többletet a kórház, de ennél fontosabbnak tartja, hogy a városi önkormányzat évi százmillió forint iparűzési adóval terhelné az azt működtető gazdasági társaságot.

Az egyszerű ember természetes jogérzékénél fogva meglehetősen furcsállja – írja  alap –, hogy egy közfeladatot ellátó, közfinanszírozott, januártól „állami gondozásba” került kórház ugyanúgy helyi iparűzési adót fizet, mint a mesés történelmi városban működő, idegenforgalomra szakosodott vállalkozás vagy egy törvénytisztelő suszteráj. Meglepőnek tűnik, hogy az előző időszakban hányattatott sorsú Markhot ügyét támogató önkormányzat a hírek szerint most szenvtelen pénzbehajtóként lépne föl a helyi lakosság érdekében, elszedve a terület betegségelhárítására fordítható összeget – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink