hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Éger az ÁSZ-nyilatkozatról

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, Éger István a Blikknek azt mondta, az egészségügy alulfinanszírozottságát kell megszüntetni.

– Ezt nem lehet úgy megoldani, hogy kancellárokat ültetünk a kórházak nyakába. Szükségszerű egy szigorúbb ellenőrzés, ha garantálják a hiányzó forrásokat, utóbbi nélkül viszont értelmetlen és kegyetlen lennemondta a Blikknek Éger István az Állami Számvevőszék elnökének minapi nyilatkozata kapcsán.

Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus úgy véli, nagyjából 660 milliárd forint hiányzik a területre jutó pénzből. – A magasabb büdzsé mellett intézményi átszervezésre is szükség lenne, továbbá szakemberekkel kell megerősíteni a megyei kórházakat – mondta a háziorvosként praktizáló Komáromi.

Kiszelly Zoltán politológus szerint az egészségügy helyzete kormányokon átívelő jelenség. – A korábbinál több pénz biztosítása ellenére újratermelődnek a kórházak adósságai, a várólisták sem rövidülnek, feneketlen hordóba pedig nem lehet vizet önteni. Az ÁSZ elnökének a célja szerintem a figyelemfelkeltés volt – magyarázta.

(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink