hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Éger: „ez a törvény vissza fog lőni”

A köztévé Ma reggel című műsorának vendége volt Éger István a Magyar Orvosi Kamara elnöke abból az alkalomból, hogy ma szót kap az egészségügyi salátatörvény parlamenti vitájának szakbizottsági fordulójában.

Várhatóan kevés jó szava lesz az elnöknek a törvényjavaslatról a bizottság előtt,  mert mint felidézte: miután a kamara megkapta 24 órás határidővel a tárcától véleményezésre a tervezetet, azt  javasolták: ne küldjék be kormány elé, mert csak több bajt csinálnak vele!

„Ez nem rendszerátalakításról szól, hanem az egészségügyben dolgozó emberekről, akiknek az egzisztenciáját súlyosan sérti e törvény számos részlete”. Szerinte a törvény „vissza fog lőni”, mert a bérnövelés okozta pozitív érzületet fel fogja emészteni az ügyeleti díj csökkenése, a szabadnapok korlátozása, a pihenő idő rövidülése, a katasztrófaegészségügyi szabályok előírásai... Máris látja orvoskollégáin a negatív hatást: „olyan emberek jelentették be távozásukat a baráti körömből, akikről két hónapja még azt mondtam volna, hogy soha nem mennek el az országból”.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink