2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

EB: változzon az egészségügy!

Nyilvános konzultációt indít az Európai Bizottság (EB) arról, hogy Európának miként kellene előmozdítania a digitális innovációt az egészségügy és a gondozás terén, közölte a Napi.hu.

Az EB felkér minden polgárt, betegképviseleti szervezetet, az egészségügy és gondozás területén dolgozó szakembert, közigazgatási szervet, kutatót, iparágat, beruházót, biztosítót, valamint a digitális egészségügyi eszközök felhasználóit arra, hogy 2017. október 12-ig fejtsék ki véleményüket az EU Survey felületén keresztül, írja a Napi.hu a bizottság közleményére hivatkozva.

A demográfiai változás, a krónikus betegségek terjedése, a fertőző betegségek újbóli megjelenése és az egészségügyi ellátás növekvő költsége együttesen jelentős kihívás elé állítják az egészségügyet, a tagállamok pedig akkor tudnak a jövőben minden polgár számára színvonalas egészségügyi ellátást nyújtani, ha rugalmasabbá teszik ellátórendszereiket, ugyanakkor megőrzik azok költséghatékonyságát és pénzügyi fenntarthatóságát.

Ehhez nyújt költséghatékony eszközöket a digitális innováció, amelynek eszközeivel mellett  érvényt lehet szerezni a polgárok azon jogának, hogy Európában bárhol hozzáférjenek az egészségügyi adataikhoz. Hatékony eszköz a járványok megelőzésében, a diagnózis felállításában, és a ritka betegségek terápiájában.

Az egészségügy és a gondozás digitális átalakítása ezen túlmenően ösztönzi a polgárok szerepvállalását, mivel lehetővé teszi, hogy egészségüket kézben tartsák és könnyebben kapcsolatot tartsanak az egészségügyi szolgáltatókkal.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink