2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

E-cigaretta: fenntartható szabályozási környezet kell

A British American Tobacco (BAT) Vállalatcsoport üdvözli az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) útmutatását, amely egy újabb lépés az amerikai e-cigaretta-piac fenntartható szabályozási környezete felé.

A British American Tobacco Vállalatcsoport (BAT) üdvözli az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) bejelentését, amely elismeri, hogy a megfelelően szabályozott e-cigaretta kategória továbbra is a dohányzás egy megbízható alternatíváját nyújtja, miközben kiemeli azt is, mennyire fontos, hogy az e-cigaretta termékek ne legyenek hozzáférhetők és vonzóak a fiatalok számára. Egy zavarokkal és bizonytalanságokkal teli jelentőségteljes időszak után ez az egyértelműsítés a szabályozási környezetben egy üdvözlendő lépés afelé, hogy az Egyesült Államok e-cigaretta-piaca újra stabil legyen.

Jack Bowles, a British American Tobacco Vállalatcsoport vezérigazgatója január 3-án (pénteken) elmondta: „A tegnapi bejelentés egy lépéssel közelebb visz minket egy kiszámítható szabályozási környezethez egy kulcsfontosságú piacon, de a figyelmet most a végrehajtásra kell irányítani annak érdekében, hogy az e-cigaretta-piac szabályozása hatékony lehessen.”

Kiemelte továbbá: „Mi már régóta hangsúlyozzuk, hogy nem önmagában ezeknek a termékeknek a marketingje ad okot aggodalomra, hanem ezek felelőtlen marketingjével kell határozottan foglalkozni. Úgy gondoljuk, hogy az intelligens szabályozási keretek a felelősségteljes marketinggel és a megfelelő végrehajtással együttesen biztosítják, hogy a felnőtt fogyasztók választási lehetőségei fennmaradhassanak minden kategóriában.”

Az FDA által kiadott útmutatás, valamint a korábban bejelentett követelmény, miszerint minden termék esetében 2020 májusáig be kell nyújtani a PMTA-pályázatokat, pozitív lépés, amely elősegíti, hogy a fogyasztók megfelelően szabályozott, minőségbiztosított termékekhez férjenek hozzá, amelyek nem vonzók vagy elérhetők a fiatalok számára.

Fontos, hogy az útmutatás egyértelműen kimondja, hogy az ízesítések azután térhetnek vissza a piacra, miután a PMTA-eljárás során megvizsgálták és jóváhagyták őket.

Jack Bowles hozzátette: „Felnőtt dohányfogyasztók milliói keresnek alternatívát a cigarettára, és fontos megjegyezni, hogy a megfelelően szabályozott ízesítések fontos szerepet játszhatnak, amikor a felnőtt dohányfogyasztók a cigaretta alternatívájaként az e-cigarettára való áttérés mellett döntenek.”

Folytatta: „Vállalatcsoportunk egyesült államokbeli leányvállalata, a RAI Group már beadta egy márkára, a VUSE Solo-ra vonatkozó PMTA-pályázatát, és jó úton halad, hogy a VUSE portfólió fennmaradó tagjaira is benyújtsa pályázatait még a 2020. májusi határidő előtt. Biztosak vagyunk abban, hogy – ahogyan azt a PMTA-folyamat megköveteli – az összes VUSE termékről bebizonyosodik, hogy alkalmas a közegészség védelmére.”

A BAT régóta érvel az új kategóriájú termékei fenntartható szabályozási keretei mellett. A BAT abban hisz, hogy a felnőtt fogyasztóknak nehezen hamisítható e-cigaretta-termékeket kell kínálni; olyan új kategóriás termékeket kell kínálni, amelyeket világszínvonalú tudomány és gondos termékfelügyelet támogat; hogy ízek olyan kínálatát kell biztosítani, amely elégedetté teszi a felnőtt fogyasztókat, de nem vonzza a fiatalokat; és a marketingnek szabadságot kell biztosítani, hogy előmozdítsa, hogy a kategóriát a felnőtt fogyasztók elfogadják.

„Az új szabályozási keret implementálása során továbbra is együtt fogunk dolgozni az FDA-vel annak érdekében, hogy a fogyasztók minőségbiztosított termékekhez férhessek hozzá, miközben mindent megteszünk azért, hogy az e-cigarettázás továbbra is egy megbízható lehetőség maradjon a hagyományos cigaretta alternatíváját kereső dohányosok számára” – foglalta össze Jack Bowles vezérigazgató.

cimkék

hirdetés

Könyveink