hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Dupla bért kér az egészségügyieknek a szakszervezet

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke volt az ATV Start című műsorában elmondta, hogy a szervezetnek több követelése is van a kormánnyal szemben.

A köztisztviselőket, közalkalmazottakat és közszolgákat képviselő szervezet a közigazgatási ügyelet biztosítását és négy hét igazgatási szünetet, valamint dupla bért javasolnak a dolgozóknak, hangzott el az ATV-ben.

Közel 5-600 ezer a humán közszolgáltatásban dolgozók létszáma, csak a szociális ágazatban 94 ezer ember van. A szakszervezeti elnök szerint őket sem lehet kihagyni abból a felsorolásból, amiben az egészségügyi dolgozók szerepelnek.

A dupla fizetés társadalmi szolidaritásból fakadó követelés, aki közvetlen kontaktál emberekkel, az az életét kockáztatja, ezért jár szerinte az emelt bér. Sok helyről hallja, hogy a veszélyek miatt sokan otthagyják a szakmát – Boros Péterné szerint ezt kellene most megelőzni.

Az igazgatási szünet kapcsán elmondta, hogy ügyeleti szolgálattal valósulhat meg csak, a munkaügyekkel foglalkozó kollégák például leterheltek a mostani helyzetben is. A szakszervezeti elnök elmondta, hogy nekik nincs elég maszkjuk, kesztyűjük, viszont azt is elismerte, hogy kaptak védőfelszerelést.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink