hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Drog-krízis: kiéheztetik a segítőket

A humán tárca még mindig nem írta ki a megelőzéssel és a drogproblémák kezelésével foglalkozó civil szervezetek működéséhez elengedhetetlen kábítószerügyi pályázatokat – írja a Népszava.

Bár az utóbbi években rendszeres volt a csúszás a pályázatoknál, az idei minden eddigi késlekedésen túltesz. A szervezetek három kategóriában várják a támogatást: "javallott és célzott prevenciós programok", "felépülést támogató kezelés, ellátás", illetve "a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok működési támogatása".

Ám nem csupán ez a gondja a hazai ellátórendszernek – írj a alap – miközben az ismeretlen összetételű dizájner drogok veszélye egyre fenyegetőbb, pénzhiány miatt megszűnt a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet negyedéves hírlevele, amelyben a drogpiac új jelenségeiről számoltak be a szervezeteknek. A problémát az is súlyosbítja, hogy sok szakember - továbbképzések híján - még mindig csak a heroin- és a marihuána-fogyasztást kísérő gondok kezelésére van felkészülve – olvasható a nepszava.hu cikkében.

(forrás: Népszava Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink