hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Dráma lesz, ha csökkentik az ápolók bérét

Súlyos mértékben érintené az egészségügyi dolgozókat a tervezett bércsökkentés. A már eddig is rendkívül alacsony béreket inkább végre emelni kellene, nem pedig tovább csökkenteni – mondta Kubányi Jolán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara általános elnöke a KlubRádió Megbeszéljük című műsorában.

Ha eltörlik a délutáni pótlékot és az éjszakai pótlék 50 százalékról 15 százalékra csökken, akkor egy három műszakban dolgozó, a szakmában már legalább 30 évet eltöltött ápoló, aki most a három műszak pótlékaival együtt körülbelül 150 ezer forintot visz haza, fizetése ezek 110 ezerre csökkenne - magyarázta Kubányi Jolán. Ez ellentmond a korábbi ígéreteknek. Bízunk abban, hogy nem történik meg az egészségügyi dolgozókat érintő törvénymódosítás – tette hozzá.

Az életpályamodellben, amelyben a szakképzéssel kezdtünk el foglalkozni, a bérekkel még mindig nem jutottunk előre. A bérfelzárkóztatásra még mindig várni kell. Az elmúlt években egyre több szakdolgozó vándorol külföldre - mondta Kubányi Jolán.

2014-re fokozatosan a duplájára emelt bérekig kellene eljutni. Ha azt látnák az egészségügyi dolgozók, hogy elindul egy bérfelzárkóztatás, akkor az komoly maradási tényező lehetne.

A teljes cikket a KlubRádió oldalán olvashatja, a beszélgetés első felét pedig itt, a második részt itt hallgathatja meg.

(forrás: Klubrádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés