hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Dr. Molnár Márk Péter

Molnár Márk Péter kutatásvezető a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetében, ahol most készül doktori disszertációjának megvédésére a terápiamenedzsment és betegedukációs programok adherenciajavító hatásának és gazdaságosságának témakörében. Egyetemi szerepén belül oktat a gyógyszertámogatási rendszerekkel, a gyógyászati segédeszközök támogatásával és egészségügyi finanszírozással kapcsolatban, illetve társszerzője és szerkesztője egy gyógyszertámogatási rendszerekről szóló tankönyvnek. Rendszeres előadó hazai és nemzetközi konferenciákon, számos hazai és nemzetközi publikációt jegyez.

Az Ideas & Solutions Kft. meghatározó tagja, ami tanácsadó vállalatként stratégiai támogatást nyújt gyógyszerpiaci szereplőknek, egyéb egészségtechnológiai vállalatoknak és kormányzatoknak speciális fókusszal az olyan ún. közepes jövedelmű országokra, mint a kelet-európai, dél-európai vagy közel-keleti országok. Tanácsadóként elsősorban az alábbi témájú projektekben vállal szerepet:

  • Kiegyensúlyozott gyógyszerértékelési rendszerek (HTA) kialakítása közepes jövedelmű országokban,
  • Kommunikációs stratégiák és technikák kialakítása finanszírozók, egyéb kulcsérintettek és a gyógyszeripar között,
  • A gyógyszerértékelési és -támogatási rendszerek transzparenciája,
  • Innovatív gyógyszeripari vállalatok betegfókuszú szolgáltatásokra épülő új üzleti és szervezeti modelljei.

Orvos és közgazdász. A budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán folytatta egyetemi tanulmányait, 2005-ben végzett.

Orvos-közgazdászként 2005-től 2006-ig az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetben dolgozott. 2006-tól 2010-ig az Országos Egészségbiztosítási Pénztár gyógyszertámogatásért, majd később gyógyászati segédeszközök támogatásáért felelős főosztályvezetője lett. Az általa vezetett csapat erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült radikálisan átalakítani a hazai gyógyszertámogatás rendszerét, aminek köszönhetően az lényegesebb hatékonyabb, transzparensebb és fenntarthatóbb lett.

2007-ben az egészségügyi miniszter Batthyány-Strattmann László díjban részesítette. 2008-ban Szent Kristóf Plakettet vehetett át.

2010-ben megalapította a Magyar Egészségkommunikációs Egyesületet, melynek azóta is elnöke.

2010-ben PraxisPlatform néven céget alapított saját ötlete alapján, mely később a Magyar Telekom Nyrt-vel közösen fejlődött oda, hogy több mint 200.000 magyar páciens számára nyújtott virtuális edukációs szolgáltatásokat. A vállalatot 2014-ben megvásárolta a vezető hazai gyógyszernagykereskedő. Tudományos evidenciák alapján a PraxisPlatform rendszer képes volt szignifikánsan javítani a beteg-együttműködés mértékét.

 

(2015.06.10.)

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés