hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Döntés híján hullanak a főmentős fejek

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója hétfőn azonnali hatállyal visszavonta a vezetői megbízatását Pápai Györgynek, az OMSZ észak-alföldi regionális igazgatójának, és ugyanekkor felfüggesztette a további munkavégzés alól észak-magyarországi régió regionális igazgatóját, Breitenbach Gézát, közli a Népszava.

Két főmentős is belebukott az M3-as autópályán Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt szombat esti, négy halálos áldozatot követelő tömegbalesetbe – írta korábbi blogbejegyzésében Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő. A röntgen.reblog.hu oldalon úgy fogalmazott a motoros mentés hazai megteremtője és a légimentés korábbi vezetője, hogy Breitenbachra fegyelmi vizsgálat is vár a menesztése előtt, mert állítólag sem a betegellátásba, sem kárhelyparancsnoki teendőkbe nem kapcsolódott be az M3-as autópályán történt balesetnél, holott a helyszínen ő volt az első orvosi végzettségű mentős, emlékeztet a lap, azt is jelezve: a 24.hu írta meg először, hogy szemtanúk beszámolója szerint az Észak-magyarországi Régió Regionális igazgatója is megjelent a balesetnél, amikor pedig a mentés befejezése után távozni akart, nem indult az autója, azt kollégái tolták be.

Az internetes portál ezután érdeklődött, hogy megszokott eljárás-e, ami az M3-ason történt. Kérdéseikre Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője mindössze annyit felelt, hogy tart az eset vizsgálata és ennél többet a Népszava hasonló kérdéseire sem válaszolt.

A szervezet belső viszonyait jól ismerő Kunecz Zsombor arra is emlékeztetett, hogy a területi vezetők menesztése összefüggésben lehet a szeptember elején kiírt országos főigazgatói pályázattal, amelynek elbírálási határideje 10 nappal ezelőtt lejárt, de az eredményről semmit nem lehet tudni. Az a hír tartja magát, hogy a két menesztett kelet-magyarországi vezető is pályázott a posztra, csakúgy, mint az országos szervezet struktúraváltásának kidolgozásával megbízott Mártai István, akit egyszer már elküldtek a főigazgatói székből – gyakorlatilag alkalmatlanságára hivatkozva. Hogy csinált-e bármit tervezés címén a jelenleg a TEK állományában dolgozó orvos, nem lehet tudni; az erre vonatkozó korábbi kérdésekre a mentősök kommunikációs irodája és az egészségügyi államtitkárság sem válaszolt.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink