2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Diploma nélkül kezelte a betegeket egy 21 éves férfi

Bíróság elé kell állnia annak a 21 éves férfinak, aki orvosnak adta ki magát a portlandi Oregon Health and Science University (OHSU) klinikáján - írja az eduline.

Lucas Ebertet egy 45 éves nő buktatta le, aki többször találkozott az álorvossal – tanácsokat kapott tőle, megbeszéltek egy plasztikai műtétet, sőt a férfi arra is rábeszélte, hogy hagyja abba gyógyszerei szedését. A kórház igazgatója akkor tett feljelentést a rendőrségen, amikor a beteg a nővérektől érdeklődött, mikor rendel dr. Lucas Ebert, írja a Daily Mail.

A férfi minden alkalommal a kórház kávézójában beszélgetett a nővel: orvosi köpenyt viselt, amelyen az OHSU emblémája volt, és azt állította, hogy másodéves rezidens a plasztikai sebészeten. A rendőrség szerint Ebert valószínűleg az épület ajándékboltjában vásárolta a klinika körülbelül tíz évvel ezelőtt használt egyenruháját. 

Steven Spielberg 2002-ben, Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével készítette el  a Kapj el ha tudsz című filmet, melyben a főszereplő brilliáns hamisító. Ifj. Frank Abagnale így 21. születésnapja előtt már dolgozott pilótaként, ügyvédként és orvosként is. A film főhőse valamivel tovább tudott menekülni, mint Lucas Ebert, ám őt is elkapták...

Ebert Facebook-oldalán az áll, hogy a szörfözés mellett a plasztikai sebészet és a plasztikai sebészetről szóló tévéműsorok érdeklik. Elfogása után a rendőröknek azt mondta, hogy a kaliforniai egyetemen szerzett orvosi diplomát, az intézményben azonban soha nem tanult ilyen nevű hallgató.

Az eduline beszámolója itt olvasható.

(forrás: eduline, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink