2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Dicsérték a Merkely professzor vezette orvoscsapatot

Kijutott az elismerés a magyarországi vizes világbajnokságon az orvosi hátteret biztosító, Merkely Béla professzor vezette csapatnak: a nemzetközi szövetség (FINA) orvosi bizottsága dicsérte meg külön a tevékenységét a csaknem félezer ember alkotta orvos-egészségügyi csoportnak.

"Nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk, és természetesen jól esett, hogy a FINA illetékes testülete is elismerő szavakkal illette munkánkat, kijelentve, hogy maximálisan elégedettek velünk", mondta az MTI-nek Merkely Béla, akit szombaton beválasztottak a világszövetség orvosi bizottságába. "Igyekeztünk megfelelni a ránk szabott feladatoknak, hogy a vb teljes időtartama alatt folyamatos legyen a készenlét, s ha szükséges, azonnal cselekedjünk", jelentette ki a professzor, aki a Semmelweis Egyetem klinikai központjának elnöke, a tanintézmény rektorhelyettese és a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója is egy személyben.

"Mintegy százhetven orvos, ugyanennyi önkéntes és csaknem kétszáz szakdolgozó kapott helyet a csapatunkban, amelyben amúgy az összes hazai orvosegyetem képviselteti magát. Vannak közöttünk gyógyszerészek, diplomás ápolók, mentők, medikusok is, és nincs egyetlen olyan önkéntesünk sem, akinek ne lenne köze az egészségügyhöz."

Az orvos-egészségügyi csapatnak vasárnap még nem ért véget a munkája. "Most pár nap pihenő következik, utána viszont jön az újabb nagy feladat: a szintén hazai rendezésű Masters-világbajnokság. Itt több mint tizenkétezer, huszonöt és száz év közötti amatőr sportolóval kell foglalkoznunk. Olyanokkal, akiknek nincs sportorvosi igazolásuk, csupán nyilatkozatuk van arról, hogy vállalják a felelősségét a sportolásnak", jelezte előre a várható nehézségeket is Merkely Béla.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink