hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Délről és északról is támad az influenza

Az előző héthez képest Európában megduplázódott azon országok száma, amelyekben felgyorsult az influenza terjedése – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

A múlt heti öttel szemben most már tíz ország számolt be az influenza növekvő ütemű terjedéséről. Mostanáig Olaszországból regionális, Norvégiából, Svédországból, Hollandiából és Spanyolországból pedig helyi járványokat jelentettek az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak.


„Lassan, de terjed az influenza Európában” – írta facebook-oldalán az ÁNTSZ, kifejtve: az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb összegzése szerint az év második hetében az EU 27 tagállamának többségében továbbra is alacsony volt az influenza aktivitása, Olaszországban és Spanyolországban viszont már elérte a közepes szintet. Továbbra is az influenza A(H3N2) vírus a meghatározó – tették hozzá. Az ECDC január elején jelezte, hogy Európában megkezdődött az influenzajárvány.


Az Országos Epidemiológiai Központ legutóbbi, szerdai jelentésében arról számolt be, hogy Magyarországon az előző héten mintegy 8 százalékkal emelkedett az influenzagyanús esetek száma, ismét egy ember szervezetében mutatták ki az influenza B vírusát.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés