hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Csütörtökön nyílik a hajléktalankórház

Holnaptól fogadják az ügyfeleket a Szabolcs utcai hajléktalanközpontban, ahol egészségügyi, szociális és hospice-ellátást is nyújtanak majd – írja a Magyar Hírlap.

„A Szabolcs utcában egyrészt hatvannégy férőhelyes átmeneti szállást alakítottunk ki, ahol az idősebb hajléktalanokat látják el. Itt kivárhatják azt a néha évekig tartó időszakot, amig idősek otthonába, tehát tartós elhelyezésbe kerülnek” – idézik az igazgatót. Az épület első emeletén egészségügyi részleg van, ahol az utcáról beszállított emberek kaphatnak orvosi ellátást. Aki ide kerül, átesik egy elsődleges vizsgálaton, fertőtlenítésen és intenzív feltápláláson is, hiszen a legtöbbször arra is szükség van.

A Dózsa György úti telephelyről átköltöztetik az ötvenágyas krónikus belgyógyászatot is, ami bonyolultabb, összetettebb és orvosilag is kicsit más, mint a hagyományos kórházi részlegek. „Az osztály egy sor olyan problémát fog kezelni, ami sok esetben csak érintőlegesen szorulna belgyógyászati ellátásra. Például fagyás miatti végtag-amputáció után a gyógyulási időszakban még rengeteg orvosi teendő van, így ezen a részlegen rendhagyó módon sebészt is alkalmazunk” – mondja az igazgató. Kifejtette, a második emeleten kialakították a krónikus ápolási osztályt is, ahol életfogytig tartó kezelés zajlik. A részlegen hospice-munka is zajlik, mivel az egyéb hajléktalanszállók semmilyen szempontból nem alkalmasak arra, hogy ott valaki élete utolsó óráit eltöltse – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)

cimkék

hirdetés

Könyveink