2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Csütörtökön a négy legnagyobb idősotthonban is megkezdődik a védőoltás beadása

Az oltási tervnek megfelelően, az egészségügyi dolgozók oltása mellett csütörtökön fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is.

Elsőként csütörtökön az ország négy legnagyobb létszámú idősotthonában kezdik meg az oltást a mobil oltócsapatok: a fővárosi Pesti úti idősotthonban, az újpalotai Olajág otthonban, egy pécsi és egy miskolci idősotthonban.

A mobil oltócsapatok az intézményen belül fogják elvégezni a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint. A négy intézmény dolgozóinak és lakóinak többsége él a védőoltás lehetőségével az előzetes igényfelmérés szerint.     A négy intézményben összesen 447 fő dolgozó és 779 gondozott összesen 1226 személy jelentkezett az oltásra.
Az idősotthonok oltása kiemelten fontos, hiszen a koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre.

A fővárosi Pesti úti idősotthonban több mint félezer idős ember, és kétszáz fölött van a dolgozók száma. Emlékezetes, hogy a járvány első hullámában ez az idősotthon vált az egyik legnagyobb gócponttá, ahol az első hullámban 55 idős ember halt meg, 313 gondozott, és 26 dolgozó fertőződött meg.

Az újpalotai Olajág otthonban 160 fő a dolgozók száma és 376 gondozott él. A Baptista Szeretetszolgálat pécsi idős otthonában 237 fő a dolgozók száma és 480 idős ember él, a miskolci  Őszi Napsugár Otthonban 165 fő a dolgozók száma és 437 gondozott él.

Az egészségügyi dolgozók kórházi oltópontokon zajló oltása mellett tehát az idősotthonokban is megkezdődik a védőoltás. Az igényfelmérések minden idősotthonban, fekvő ellátást nyújtó szociális intézményben megtörténnek. Arra biztatjuk a dolgozókat és az időseket, hogy védjék magukat és éljenek az oltás lehetőségével! Az oltások ütemét a Magyarországra érkező vakcinaszállítmányok határozzák meg.

Megkapja egy dolgozó a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2021. január 5-én. MTI/Varga György
Megkapja egy dolgozó a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban 2021. január 5-én. MTI/Varga György

(forrás: koronavirus.gov.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés