hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Csupán a minőséget támogatják

Módosítják a segédeszközök finanszírozási rendszerét

Szigorú reklámszabályok, minőségi akkreditáció, összehasonlító minőségi vizsgálat – egyebek között ezzel számol a gyógyászatisegédeszköz-ellátás átalakításáról szóló, lapunk birtokába került program. Az új rendszer fokozatosan lépne életbe.

Elkészült a gyógyászatisegédeszköz-ellátás hároméves akcióprogramjának tervezete. Az új rendszer fokozatosan lépne életbe, a szolgáltatás minden egyes lépcsőfokát rendezné és szabályozná az Egészségügyi Minisztérium. A régóta esedékes intézkedést egyrészt a társadalom elöregedése, másrészt az uniós csatlakozás közeledte sürgeti.

Bár a termékek regisztrációja az orvostechnikai eszközökről szóló, 1999-es, az uniós gyakorlattal harmonizáló rendelet szerint történik, a gyógyászati segédeszközök egyenletes, magas színvonalú minőségének biztosítása érdekében a teljes minőségügyi rendszerre kiterjedő akkreditálást tervezik megkövetelni a gyártóktól. Mivel azonban egy termék minősége nem jelent automatikusan garanciát a jobb terápiás, illetve rehabilitációs eredményre, azokat a termékeket kívánják támogatni, amelyek bizonyítottan (evidence based medicine – bizonyítékokon alapuló orvoslás) jobb életminőséget eredményeznek, s egyúttal költséghatékonyak is. Az elemzéseket valószínűleg az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak kell majd koordinálnia.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Horváth Judit
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés