hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Csodát tett a Google kütyüje

Az otthonok részévé váló digitális asszisztensek és okosrendszerek egy újfajta szerepben is hasznos társakká válhatnak a mindennapokban, írja a 24.hu.

Patrick Crispen professzor a Redditen tett közzé egy videót, amin az látható, hogy 19 hónapos kisfia miként mondja ki legelső szavát, ami nem más, mint a „Google”. Az eset különlegessége, hogy a kisfiú expresszív és receptív beszédzavara miatt terápiára jár, édesapja posztja szerint pedig eddig rengeteg módszerrel próbálkoztak már, de a kisfiút nem tudták beszédre bírni.

A helyzet akkor változott meg története szerint, amikor a család vett egy Google Home okosotthoni rendszert, és felfigyeltek arra, hogy a kisfiú imádja a hangszóróból kiszűrődő állathangokat.  A szülők napi programmá tették az állathangok hallgatását, persze a rendszert illedelmesen ezt ismételgették: “Oké, Google… milyen hangot ad ki a ló?” A kisfiú ennek hatására mondta ki magától első szavát, a Google-t, a szülők pedig megkönnyebbültek.

„Mire egy kisgyerek eléri a 18 hónapos kort, legalább 10 vagy 15 szót kell ismernie, de a mi fiunk egyet sem tudott” – mesélte az apa.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!