hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Csoda: az orvosok sem hitték el, hogy ilyen létezik

Akinek azt jósolják, veszélyben az élete, sokszoros erővel ragaszkodik ahhoz. Kevesen vannak, akiknek ebben a helyzetben mások segítése a legjobb gyógymód.

Ildikó még csak 14 esztendős volt, amikor megállapították, súlyos szívbetegsége van. Hogy ez veleszületett-e vagy egy krónikus gyulladás okozta, nem tudni. Az orvosok már akkor úgy vélték, a fiatal lánynak nem lehet majdan saját gyermeke, azt mondták, kihordása életveszélyes számára.

– Egy világ omlott össze bennem. Elképzelni sem tudtam, hogyan lehet egy nőnek gyermek nélkül élni. Elhatároztam, mindenáron szülni fogok, csakazértis megmutatom a világnak és az orvostudománynak! – meséli. Ildikó pár év múlva egy egészséges kislánynak adott életet, csaknem egyszerre szült kedves ismerősével. – Barátnőmnek nagyon kevés anyateje volt, babáját hozzám hozta át nap mint nap, hogy én szoptassam. Szoros kötelék alakult ki a csecsemő és közöttem, onnantól kezdve barátnőm kislánya az én első "pótgyermekem" lett. Rendszeresen nálunk nyaralt, ha kellett, én vigyáztam rá, s bár 22 esztendős csinos nővé serdült, a mai napig megfogja a kezemet az utcán, ha együtt vagyunk... – árulja el.

Ildikó a fia születését ajándéknak tekintette. – Eszembe sem jutott, hogy bármi baj történhetne velem, velünk! Sötét gondolataimat tudatosan hessegettem el. Végülis egy kicsit korábban, kalandos körülmények között, de világra jött a fiam. Onnantól kezdve megsokszorozódott az energiám, az élni akarásom!

És erre az optimizmusra szüksége is volt a fiatal nőnek. 1994-ben volt az első, rá hat évvel a második szívműtétje – írja a szoljon.hu. 

– A harmadik szívműtétem után jöttem rá, minden fejben dől el. Csodálatos támaszom a család, nélkülük ki tudja, most hol lennék! De fontos az is, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé, legyenek feladataink. És szerencsére nekem van: 2007-ben egy ikerpár született a szomszédban, éppen akkor, amikor saját lányom-fiam kezdett kiröpülni a "fészekből". Ez a két csöpp lány mintha a saját gyermekem lenne...

– Két éve azt mondták az orvosok, pár hónapom van csak hátra, esetleg egy negyedik szívműtét ideig-óráig helyrehozhat, de erre nem vállalkoztam. Nézd, most itt vagyok. Egy éve elmentem egy kontroll vizsgálatra, ahol meglepő módon remek egészségügyi eredményeim születtek. Kérdezte az orvos, milyen csodálatos terápiát választottam? Nos, a gyermek-terápiát... Őket... – néz Ildikó a két lányra – és ha Jóisten megadja, még évekig élvezhetem két gyermekem mellett a négyszeres pótanyaságot is.

A teles cikk

(forrás: szoljon.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés