hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Csiba szerint zökkenőmentes az átállás

Megszűnt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. Az InfoRádió által megkérdezett kórházigazgató szerint zökkenőmentes volt az átállás.

A változás életbe lépett, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár feladatait a Nemzeti Családtámogatási és Társadalombiztosítási Hivatal, valamint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Hivatal vette át. Utóbbi központi költségvetési szervként működik.

"Mi innen a végekről azt tudjuk mondani, hogy nem történt semmi olyan jellegű változás, amely zavart okozhat a gépezetben", mondta az InfoRádiónak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója. Csiba Gábor hozzátette, ugyanazokkal az emberekkel, ugyanazokon a telefonszámokon és címeken dolgoznak együtt, és eddig semmiféle nehézséget nem okozott a váltás.

"A jelentési kötelezettségi rendünk meghatározott ezt teljesítjük, az, hogy most a másik felet másképp hívják, a mi szempontunkból nem jelent semmit sem. A mi szempontunkból nincs változás, csak a szervezet szempontjából van, de az is zökkenőmentes. A betegellátást pedig egyáltalán nem érinti ez az átalakulás", mondta Csiba Gábor.

(forrás: InfoRádió)

cimkék

hirdetés

Könyveink