hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Csiba: A kórházak átalakítása meghozza az eredményt

Azokban a kórházakban, ahol megtörtént az előírt átalakítás, már nem képződhet hiány, közölte Csiba Gábor, a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke az InfoRádióban.

November elsejétől lép életbe az egészségügyi intézmények új finanszírozási szerződése, amely közli az intézményekkel, hogy milyen pénzügyi keretek között dolgozhatnak, és a szükségleteket a lehetőségekhez igazítja, mondta Csiba Gábor, a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke.

Az InfoRádió Aréna című műsorában Csiba Gábor azt mondta, ha a kórházak végrehajtották a struktúraváltást, akkor elméletileg már nem fordulhat elő, hogy egy intézményben hiány keletkezik.

Példaként egy olyan esetet említett, hogy "megmondják, ott nincs már sebészet, de van helyette, mondjuk, reumatológia. Akkor olyan a dolgozókat kell alkalmazni, akikre a reumatológián van szükség, a sebészethez kapcsolódó alkalmazottak pedig átmennek abba a közeli intézménybe, ahol a sebészet van."

Csiba szerint feladatalapú rendszer az, amelyik biztonságossá teszi az intézmény működését. Mint kiemelte, az egészségügyi átalakítás szemléletváltást is hozott, mert nemcsak a struktúrát változtatták meg, de az egészségmegőrzés is nagyobb szerepet kapott.

Az Arénát meghallgathatja az InfoRádió oldalán

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink