hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Cserháti Péter az Arénában

21 milliárd forintot ad az állam a fővárosi kórházaknak arra, hogy diagnosztikai műszereket vásároljanak, mondta az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos az InfoRádió Aréna című műsorában

Idén december 31-ig kell lebonyolítani azokat az előkészített közbeszerzéseket, amelyek erre a huszonnégy helyszínre különböző típusú eszközök beszerzését lehetővé teszik. 19 milliárd forintot az Egészséges Budapest Program közbeszerzési pályázataira költenek el, tette hozzá Cserháti Péter, aki szerint a tervezésre kiírt pályázatokat várhatóan még idén meghirdetik.

Cserháti beszélt arról is, hogy 2023-ra készülhet el a dél-budai szuperkórház a Dobogó nevű területen. Az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos egyetért azzal, hogy szükség lesz a tömegközlekedés fejlesztésére. A gyermekgyógyászati ellátás miatt kellett új területet vásárolni a dél-budai szuperkórház felépítéséhez, ahelyett, hogy egy már meglévő létesítményt fejlesztettek volna, mondta a miniszteri biztos.

A tervpályázatokat még az idei év végén kiírják. A végleges szerződések jövő nyáron, az építési engedélyek pedig 2019 elején lesznek meg, a építkezés tehát 2020-ban kezdődhet és 2023-ban fejeződhet be, közölte Cserháti Péter, az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos az InfoRádió Aréna című műsorában.

További részletek és hanganyag

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink