hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Csak nem szűkül a lyuk, milliárdokat várnak

A tavalyihoz hasonlóan elszálló adósságállományuk miatt kormányzati beavatkozást sürgetnek a kórházak és hitelezőik – írja a Világgazdaság.

Negyven egészségügyi intézmény több mint 34 milliárd forint tartozást halmozott fel szeptember végére. Ebből a betegellátást is végző négy egyetem adóssága 5,4, a megyei és a fővárosi önkormányzattól átvett egészségügyi intézményeké 18,38, a városoktól átvett kórházaké 10,23 milliárd forint.

Az eddigi számok alátámasztja a szakértők jóslatát, hogy az év végére – ahogy tavaly történt  – a 60–80 milliárdot is elérheti az egészségügyi intézmények tartozása. (Tavaly a kormány az év végén 27 milliárdos rendkívüli segéllyel igyekezett menteni a helyzetet.)

Az intézményvezetők és a beszállítók is úgy látják: kormányzati beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy a kórházak talpon maradjanak. Ezért is döntöttek úgy, hogy mielőbbi egyeztetésbe kezdenek. Ennek első lépéseként találkoztak tegnap a beszállítói szövetségek és a Kórházszövetség képviselői, december elején pedig már az Egészségügyi Államtitkársággal tárgyal a szövetség – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: Világgazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink