2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Covid-katasztrófát jeleznek Magyarországra

A Bill Gates alapítványa által támogatott kutatóintézet szerint november végére várható a járvány tetőzése. Ebben az időszakban pedig már 200 felett lehet a napi halálos áldozatok száma, közli a szeretlekmagyarorszag.hu.

A Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet (IHME) – amely a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával jött létre – úgy véli, ha Magyarországon a jelenlegi trendek folytatódnak, nagyon hamar katasztrofálissá fog válni a helyzet – írja a Magyar Hang. nyomán a szeretlekmagyarorszag.hu.

Az intézet prognózisa szerint év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a járványnak, a november végére várt tetőzéskor 35 ezren fognak ténylegesen megfertőződni (tehát az azonosított és az azonosítatlan fertőzöttek együtt), és 220-an fognak meghalni naponta.

Az IMHE világszerte az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbbnak tartott, egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó kutatóintézet. A fent ismertetett adatok pedig nem a legrosszabb forgatókönyvüknek számítanak.

Előrejelzésük szerint január 1-ig összesen 12 503 ember halhat meg a koronavírus-fertőzés következtében. Ez a szám azonban lehet ennél sokkal több, és némileg kevesebb is. Ha mindenki viselne maszkot, a csúcsot ki lehetne tolni december elejére, és alapvetően jelentősen kevesebb embernek kellene meghalnia. Ha azonban szabadjára engedik a járványt, karácsonykor lesz a legrosszabb a helyzet, 550 napi halottal.

hirdetés

Könyveink