hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Chipet kaphatnak a kínai alzheimeresek

Karperecet kapnak az Alzheimer-kórban szenvedő idős tiencsini lakosok, akik elkóborolhatnak és nem találnak haza – adta hírül az MTI.

A kísérletet egy, az észak-kínai városban működő nem kormányzati szervezet indította, hogy segítse az emlékezetkiesésben szenvedő betegeket és hozzátartozóikat. Az érintettek ingyenesen regisztrálhatnak, majd az általuk megadott információkkal kapnak egy különleges adathordozó karperecet, amelyet a beteg visel.

A civil szervezet egyúttal egy adatbázis összeállítására készül, amely terveik szerint kommunikációs platformként szolgál azok számára, akik szívesen osztják meg tapasztalataikat, keresnek megoldást, adnak és fogadnak tanácsot hozzátartozójuk gondozása, ellátása terén.

A világ Alzheimer-betegeinek nagyjából egyötöde, mintegy tízmillió ember él Kínában. Számuk a kelet-ázsiai ország népességének öregedésével várhatóan nőni fog - állítják a szakemberek. A demográfusok szerint 2053-ra az időskorúak száma elérheti a 487 milliót, vagyis a teljes népesség 35 százaléka lesz 60 év feletti.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés