hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Céges belviszályok nehezítik a betegellátást Budaörsön

Magánvállalkozás biztosította a városban az egészségügyi szolgáltatást, a cég azonban lényegében csődbe ment – állítja a Magyar Idők.

A város még 2001-ben kötött feladatátadási szerződést egyes egészségügyi szolgáltatások nyújtására 2021. június 30-ig az Europ-Meddel, a cég vezetésén belül azonban az utóbbi hónapokban olyan súlyossá váltak az ellentétek, hogy a két ügyvezető, Kovács Attila és Gamal Eldin Mohamed sajtóközleményekben vádolták meg, illetve feljelentették egymást a rendőrségentudta meg a Magyar Idők. Az ORFK a lappal azt közölte, az Europ-Med ügyében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

Az is kiderült, hogy a kft.-nek csaknem 120 millió forint kifizetetlen számlája van. Júniusban levélben jelezte az önkormányzatnak: a kialakult helyzetben a jövőre nézve nem lát garanciát a betegellátás folyamatos biztosítására. Ezért hamarosan új pályázatot írnak ki a helyi egészségügyi ellátásra, addig megbízzák a városban az ügyeleti ellátást biztosító Jump Consulting Kft.-t a szakrendelő működtetésével is.

(forrás: Magyar Idők)

cimkék

hirdetés

Könyveink