hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Budapest túl nagy falatnak bizonyult

Maradt a káosz, ellátás nélkül keringhetnek a betegek – írja immár többedszer a napi.hu a fővárosi egészségügyi ügyeletről.

Ahogy korábban megírtuk – emlékeztetnek –, Budapest és Pest megye baleseti ügyeleti rendszerét még nem igazította az új területi ellátási kötelezettségekhez az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH), így papíron egy olyan traumatológiára irányítanak sérülteket, ahol az ÁNTSZ honlapja szerint megszűnt ez a fajta aktív ellátás. Az egészségügyi államtitkárság akkori, a sajtóban megjelenő reagálásában októberre ígérte az ügyeleti rend aktualizálását, azonban az ÁNTSZ honlapján fellelhető beosztás szerint erre mind a mai napig nem került sor.

A lap jelzi, hogy a jelek szerint a betegek beszállításakor hosszabb távon kell berendezkedni a kézi vezérlésre, mert a rendkívül bonyolult rendszer egyértelműsítése a vártnál keményebb diónak mutatkozik. Mindeközben azonban minden további nélkül megesik, hogy egy diabéteszes, alzheimeres, traumás beteg másfél napig kering az őt "ambullánsan ellátó" kórházak között ellátás nélkül, mert a számon kérhető ügyeleti beosztás nélkül igazából sehova sem tartozik.

(forrás: Napi Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink