hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Bővült az egészségügynökök hálózata

Az  ágazatot vezető államtitkár Balatonalmádiban, a helyi egészségfejlesztési iroda avató ünnepségén beszélt ezen új intézmények feladatairól.

Szócska Miklós szerint az egészségfejlesztési irodák feladata, hogy koordinálják az egészségügyi rendszer szereplőit a betegségmegelőzés érdekében, közvetlen kapcsolatot kiépítve a polgárokkal. A hálózat már 58 egységből áll. Az itt dolgozó egészségfejlesztő "ügynökök" munkájának része elérni, hogy a szűrésben részt vevők aránya - például a tüdőszűrés, a méhnyakrákszűrés esetében - növekedjen, akár országos programokat indítva az ügyért.
A Balatonalmádi Kistérségi Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 112,8 millió forintos támogatást nyert, ezzel alakították ki a helyi Egészségházban az egészségfejlesztési irodát.  Az az Országos Egészségfejlesztési Intézet által koordinált országos hálózat tagjaként egyebek mellett állapotfelmérést végez, bevonja a helyi lakosokat életmódváltó programokba, segítséget nyújt a dohányzásról és az alkoholról való leszokáshoz, és megelőző-felvilágosító programokat szervez a kistérségben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink