hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Bővítik a lombikprogram finanszírozását

Az egészségügyi államtitkár az InfoRádiónak azt mondta: a lombikprogram bővülő finanszírozásának részeként emelkedik az államilag támogatott beültetések száma, és a gyógyszertámogatás mértéke. Az állami kórházaknak is lesz lehetőségük beültetést végezni.

hirdetés

„Ez egy komplex előterjesztés. Fontos pontja, hogy egy év alatt megdupláznánk az OEP által lekötött kapacitások éves finanszírozását. Ha valakinek sikerült az első programja és újra vállalkozna, akkor megint kaphat támogatást, tehát már csak az életkor lenne korlát. A díjtételt úgy emelnénk meg, hogy minél több élve születés legyen, tehát az intézmény abban legyen érdekelt, hogy minél hatékonyabban működjön. Annak, aki állami ellátáson keresztül kapja meg a kezelést, felemelnénk a gyógyszertámogatást a jelenlegi 70-ről 90 százalékra. A negyedik fontos eleme pedig az, hogy az olyan állami intézmények, amelyek bővítenék az ellátásukat, az eszközvásárlásra kaphatnak állami támogatást,” közölte az államtitkár.

„Ami egy kicsit engem zavar, hogy a finanszírozás nem a kórházaknak meg a Kaáli Intézetnek jár, a betegeknek kell adni. El kellene törölni az úgynevezett teljesítmény volumenkorlátot, hogy aki eldöntötte, hogy szeretne, annak születhessen gyereke. 25-30 éves korban mindenkinek gyereke lesz ezzel a módszerrel”, mondta a lombikprogram beültetéseinek 70 százalékát végző Kaáli Intézet alapítója.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink