hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Bővítette oltópontjai számát a Semmelweis Egyetem

A hétfőn kezdődött oltási akcióhétre a Semmelweis Egyetemen (SE) is bővítették az oltópontok számát, mondta az egyetem klinikai rektorhelyettese szerdán a közmédiának.

Szabó Attila közölte, az akcióhét első napján, hétfőn 4400-an kaptak koronavírus elleni oltást az egyetemen, és kedden is csaknem négyezren. Közülük a többség (80 százalék) harmadik oltásra érkezett, 10-11 százalékuk az első oltásra jött, a többiek a második dózisra. Az elmúlt hetek oltási számaival összevetve elmondható, hogy az e két napon beadott oltások száma több, mint máskor egy hét alatt.

A szakember hangsúlyozta, mindenkit várnak, hiszen az oltást kérni sosem késő. Szabó Attila mindenkit arra biztatott, oltassa be magát koronavírus elleni vakcinával, mert az oltottak között sokkal kevésbé zajlik súlyosan a betegség.

A Semmelweis Egyetem a fővárosban három helyen, a városmajori szív- és érgyógyászati klinikán, a Szent Rókus kórház klinikai tömbben és az I. számú gyerekgyógyászati klinikán működtet oltópontokat, ezek oltóhelyeit bővítették, és megnyitották a Korányi Sándor utcai oltópontot is.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink