hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Botrányosan kevés a mentők fizetése

Éhbérért dolgoznak a mentők, a beígért béremelések sehol nincsenek. A nettó fizetésekről a Pénzcentrum közölte a számokat.

"A 67 százalékos emelés jól hangzik, de a nettó fizetéseket ez nem fogja 67 százalékkal megemelni, ráadásul ki tudja azt, hogy mennyit fog érni a pénzünk 2019-ben? – reagálta a Pénzcentrumnak Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke. Többek között emiatt szerveznek tüntetést május 31-re az érinetettek. A szövetség azonban nyitott a tárgyalásra, éppen a tegnapi napon sikerült Csató Gáborral, az Országos Mentőszolgálat főigazgatóval egyeztetniük egy tárgyalási időpontot: május 19-re.

Már a McDolad’s-ban is többet lehet keresni, mint nálunk – fogalmazott a portálnak az egyik dolgozó. Jelenleg a mentőápolók és gépkocsivezetők nettó 90-110 ezer forintot keresnek egy hónapban, míg a mentőtisztek nettó 130-150 ezer forint között visznek haza, és hasonló összeget kapnak a mentőirányítók, de általában ők is mentőápolóként kezdenek el dolgozni. Aki 20-30 éve van a pályán annak valamennyit  emelkedik a bére, de ők sem igazán keresnek többet nettó 130-140 ezer forintnál. A legtöbb mentős másod- és harmadállásban is dolgozik, és sokan még így is sokan megélhetési gondokkal küzdenek – hívta fel figyelmet Kusper Zsolt. Hiába vállalnak ugyanis a mentősök több állást, a többség csak az egészségügyben tud elhelyezkedni, például a kórházak sürgősségi osztályán, esetleg alternatív mentőszolgálatoknál, de a bérek itt sem rúgnak túl magasra.
(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés

Könyveink