hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Borversenyt hirdet az állami kórházfenntartó

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ első alkalommal hirdeti meg borversenyét az egészséges életmód zászlós bora cím elnyerésére... – nem viccelünk, az ÁEEK honlapján olvastuk.

„Az elismerés célja felhívni a figyelmet az egészsége életmód szempontjából különösen előnyös beltartalmi értékekkel rendelkező borokra az ezek mértékletes fogyasztásával járó kedvező élettani hatásokra.

Ha az egészséges táplálkozás és életmód eredményeként kevesebben lesznek kénytelenek igénybe venni a hagyományos egészségügyi szolgáltatásokat a rendszer effektív megtakarítást eredményez. Ha a drága, csak a környezetre veszélyes módon előállítható szintetikus készítmények egy részét sikerül kiváltani természetes hatóanyaggal már azzal is sokat tettünk a cél érdekében.

A bor és az egészség kapcsolata szűkebb körben köztudott, de korán sem kiaknázott terület. A célok elérése érdekében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ összefogásával és a Magyar Bor Akadémia valamint a Corvinus Egyetem Borászati Tanszéke szakmai együttműködésével középtávú program készül, mely a borversennyel indul, és évente folyamatosan bővül, a lehetőségek és a megvalósult eredmények alapján. A sikeres aktivitás pozitívan visszahat a magasabb egészségi faktort elérő termékek termelésére. Tudatos fogyasztói réteg kialakítása a fő cél” – olvasható az aek.hu-n.

(forrás: AEEK)
hirdetés

Könyveink