hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Bőr alá ültethető riasztó jelzi, ha vírus éri a szervezetet

Az amerikai hadsereg egyik orvosa olyan, a bőr alá helyezhető „lámpán” dolgozik, mely érzékelői révén azonnali visszajelzést küld, ha a viselője megbetegedett, írja a hvg.hu.

Matthew Hepburn, az amerikai hadsereg orvosa, az Operational Warp Speed nevű kezdeményezés egyik vezetője is. (A társulás többek között a Covid–19 elleni vakcinák fejlesztését és forgalmazását segítette.) Hepburn egy különleges projektje miatt került most be a CBN News hírébe: egy olyan „ellenőrzőlámpán” dolgozik, amely szerinte képes lenne megakadályozni, hogy egy kórokozó ismét pandémiaszerű eseményekhez vezessen. Mindezt úgy érné el az orvos, hogy a kérdéses eszközt a bőr alá ültetné. A készülék elmondása szerint teljesen biztonságos, a vele kapcsolatos kutatás pedig már régebb óta zajlik. Eleinte cukorbetegeknek készült, de Hepburn rájött, hogy egy sokkal komolyabb célra is bevethető.

Ha a szenzor viselője megbetegszik, akkor jelzést küld. A készülék ehhez szöveti szintén mérné, mi történik a szervezetben, és elsősorban a laktát szintjét ellenőrizné. Ez többnyire mérgezéskor, de akár gyógyszerek hatására is képes megemelkedni. Hepburn úgy véli, ha a bőr alatti jeladó bejelezne, abból gyorsabban le lehetne vonni következtetéseket, így elejét lehetne venni egy fertőzés továbbterjedésének – írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink