hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Bizalom dolga a kórházigazgatóság

A kórházigazgatói kinevezés nem tapasztalat, hanem bizalom dolga – így reagált a Népszavának az egészségügyért felelős államtitkár arra a kérdésre, vajon miért a kisebb kórház vezetőjét bízták meg az új borsodi szuperkórház integrációjának levezénylésével.

A dolgozókat már tájékoztatták arról, milyen adminisztrációs és egyéb változással jár, hogy április elsejétől egyetlen, közös irányítású „szuperkórház” jön létre Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház (MISEK) összeolvadásával – mondta az államtitkár a találkozó után megtartott sajtótájékoztatón. Szavai szerint nem financiális, hanem egyedül szakmai oka van annak, hogy az egyesülés létrejön.

Az új intézményt kezdetben ideiglenes menedzsment irányítja, élén Tiba Sándorral, a városi kórház jelenlegi igazgatójával (Tiba István fideszes országgyűlési képviselő testvérével). Újságírói kérdésre, miszerint miért nem a nagyobb megyei kórházat hosszú évek óta irányító, tapasztaltabb Csiba Gábort bízták meg a feladattal, az államtitkár úgy válaszolt: neki a miniszter „országos jelentőségű feladatokat szán”. – Egy intézmény igazgatójának kinevezése nem tapasztalat, hanem bizalom kérdése – tette hozzá. Ezt helyben úgy értékelték a kórházi ügyeket közelebbről ismerők, hogy „elfogyott a levegő Csiba Gábor körül,” írja a lap.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink