hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Bíróság előtt a mosonmagyaróvári műtéti haláleset

Sem a mosonmagyaróvári kórház felújításának kivitelezői, sem az uniós fejlesztés vezetője nem vállalt felelősséget az altatógázos haláleset miatt a bíróságon – írja tudósításában a Hír TV.

A vádirat szerint két éve egy 62 éves asszony azért hunyt el műtét közben, mert a kórház felújításakor fordítva kötötték be az oxigén- és az altatógázcsöveket – idézik fel az oldalon. Szakértői vélemények szerint a tragédia megelőzhető lett volna, ha elvégzik az úgynevezett gázazonossági próbát.

A Karolina Kórház sem mint megrendelő, sem mint üzemeltető nem kapta meg a gyógyászati gázrendszer használatához szükséges dokumentumokat, mégis ennek hiányában engedélyezték műtét végzését, illetve a műtőben lévő gyógyászati gázrendszer használatát” – mondta Gyurics Bálint ügyész a minapi tárgyaláson.

Az uniós forrásból felújított műtéti blokkot nem sokkal a haláleset előtt adták át. Az elsőrendű vádlott, a gázellátó rendszert kivitelező társaság vezetője korábbi vallomásaiban arra hivatkozott, hogy hiába várta, hogy valaki átvegye tőle az elvégzett munkát – olvasható a hirtv.hu-n a szerdán folytatódó tárgyalásról.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink