hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Bezárás fenyegeti az esztergomi szülészetet?

A kórház és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerint az ellátás zavartalan, de a kórház honlapján sürgősen osztályvezető főorvost keresnek, közli a hvg.hu.

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy bezárás fenyegeti az esztergomi kórház szülészeti osztályát, ha sürgősen nem találnak orvost. Az amúgy is létszámhiánnyal küzdő osztályon egy másik orvos mellett a vezető főorvos is felmondott – hangzott el a csütörtöki adásban.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott adatok szerint a szülészeti osztályon és az ambulancián összesen kilenc orvos dolgozik, de csak négyen vannak főállásban: két szakorvos, egy szakorvos-jelölt és egy rezidens.

A kórház főigazgatója és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is csak annyit reagált írásban, hogy az ellátás zavartalan. A kórház honlapján viszont fent van egy álláshirdetés, amelyben úgy fogalmaznak: sürgősen keresnek osztályvezető főorvost a szülészetre.

A Rezidensek és Szakszorvosok Szakszervezete újra arra hívta fel a figyelmet, hogy országszerte egyre nagyobb gond az orvosok elvándorlása. Dénes Tamás elnök szerint lehet azt mondani, hogy az elvándorlás csökkent, de paradox módon az orvoshiány tovább nőtt. Nemcsak azzal kellene foglalkozni, hányan mentek el külföldre, hanem azzal is, hányan maradtak itthon, és képesek-e ebben a létszámban ellátni a betegeket, írja a lap.

(forrás: RTL Klub, hvg.hu)
hirdetés

Könyveink