hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Bezárás előtt a hospice ház?

A Magyar Hospice Alapítvány igazgatója azt mondta az RTL Híradónak, hogy elfogyott a pénzük, és hiába kértek az egészségügyi államtitkárságtól támogatást, eddig még nem kaptak.

Tíz, fiolyamatosan foglalt ágyon kísérik utolsó útjukra a haldoklókat a  2005-ben nyílt Hospice Házban, e mellett mintegy száz beteget otthonukban látnak el. A működést finanszírozza a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap Kezelő, ám ez a költségek felét sem fedezi. A hiányzó 50 millió forintot eddig magánadományokból és egyszázalékos felajanlásokból pótolták, de idén ezekből nem jött össze ennyi. 

Kovács Anita igazgató az RTL Híradójának azt is elmondta, rájuk nem vonatkozik az egészségügyi bértábla, így a szakdolgozók fizetésének emelését is nekik kell fizetni, ami havonta plusz egymillió forintos kiadás.

Már csak néhány hétre maradt pénzük, és mivel nem tudják fenntartani az ellátást, hamarosan be kell zárniuk a fekvőbeteg részleget. Segítséget kértek az Emmitől, azonban eddig nem kaptak választ. A televízió kereste a minisztériumot, de ők sem kaptak választ a kérdéseikre.

(forrás: RTL Klub)
hirdetés

Könyveink