hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Bevették Londont a magyar fogorvosok

A Londonban nyitott magyar fogklinika eredetileg heti egy napon üzemelt, de olyan népszerű lett, hogy ma már teljes munkaidőben fogadja a pácienseket – írja a hirado.hu.

A cég tíz éve utaztat Budapestre pácienseket különböző kezelésekre, de ügyfeleik már korábban jelezték, hogy kényelmesebb lenne, ha egy angliai rendelőbe is mehetnének utókezelésekre, kivizsgálásra – idézi fel a honlap az üzlet születését.

Az árakat úgy tudják a brit pénztárcákhoz mérten alacsonyan tartani, hogy minden dolgozójuk magyar: a fogorvosoktól kezdve az asszisztenseken át egészen a recepciósokig mindenki magyar. Az ő fizetésükön tudja megspórolni a cég azt a pénzt, amivel a versenytársak alá tud ígérni.

A fogbeültetés például 850 fontba, azaz közel 300 ezer forintba kerül. Ez 500 fonttal, átszámolva 170 ezer forinttal olcsóbb, mint a londoni átlagár. A fogszabályzók költsége pedig gyakorlatilag fele a megszokott brit árnak.

Az igazsághoz tartozik, hogy nem csak árháborúról van szó, a magyar fogorvosok ugyanis fontos piaci rést töltenek be. Az ingyenes, brit állami közegészségügyi szolgálaton belül évek óta szinte lehetetlen fogászati ellátáshoz jutni, mivel a fogorvosok tömegesen mondják fel állami szerződésüket, és jobbára csak magánrendelésen hajlandók fogadni pácienseiket. Így nincs elegendő brit fogorvos. Eközben az állami ellátás nélkül maradt britek tízezrei keresnek fel magyarországi fogászati klinikákat, ahol a brit árak töredékéért részesülnek ellátásban. Számos utazási iroda szakosodott fogászati turizmusra, a briteknek ugyanis repülőjeggyel és nívós szállodával együtt is olcsóbb kezeltetni magukat külföldön – olvasható a hirado.hu cikkében

(forrás: Híradó Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés