hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Betegen is dolgoznak a magyarok

A magyarok 74 százaléka betegen is dolgozik, internetes öngyógyítással pedig 46 százalék próbálkozik – számol be egy kutatásról a HRportál.

A K&H biztos jövő felméréséből az is kiderül, hogy meglehetősen bizakodóak a magyarok a jövőbeli egészségügyi helyzetüket illetően: a megkérdezettek 45 százaléka úgy látja, az átlagnál kevesebb problémája lesz nyugdíjasként. 80 százalék szerint, ha mégis megromlana az egészsége, akkor bízhat a családja vagy partnere segítségében. Érdekes, hogy elsősorban a nyugat-magyarországiak számítanak a családra baj esetén, míg a budapestieknél jóval alacsonyabb, mindössze 68 százalékos az arányuk. 77 százalék szerint pedig, ha lesznek is egészségügyi gondjai, meg tudja majd azokat oldani. A magyarok 36 százaléka ezzel szemben nem számít arra, hogy megérné a nyugdíjas kort, és mindössze 35 százalék számol azzal, hogy esetleg ápolásra szorulna.

Annak ellenére, hogy a megkérdezettek közel fele szerint jobb egészségügyi állapotban lesz nyugdíjas korában mint az átlag, sokan nem tesznek meg mindent az egészséges életmódért. 74 százalék nem megy táppénzre, hanem inkább betegen is dolgozik, 64 százalék orvos helyett inkább otthon kúrálja magát, 46 százalék pedig a neten csekkolja tüneteit, sőt gyógymódot is ott próbál találni. Mindössze 45 százalékos azok aránya, akik legalább hetente sportolnak.

Ugyanakkor kedvező eredménynek tekinthető, hogy 59 százalék – leginkább a nők – rendszeresen jár szűrővizsgálatokra. A megkérdezettek 57 százaléka mondta azt, hogy eleget – napi 7-8 órát – tud aludni, számol be a kutstás eredményeiről a HRportál.

(forrás: HRportal)

cimkék

hirdetés

Könyveink