hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Béremelésre nincs központi fedezet

Mire mennyi pénz jut jövőre?

Sokak számára okoz csalódást, hogy a 2004-es költségvetési javaslatban szó sem esik például az ingyen szívgyógyszerre vagy az ápolói hűségjutalomra vonatkozó kormányzati ígéret teljesítéséről.

Reálértékben növekszik az ágazatra fordítható összeg, és folytathatók a legfontosabb programok – összegezte a költségvetési lehetőségeket Kökény Mihály egészségügyi, szociális és családügyi miniszter. Szerinte fenntarthatóak lesznek a jóléti intézkedések, és az egészségügyi ellátórendszer működőképességét is biztosítják. Nem áll le a megkezdett egészségügyi reform sem, tehát szó sincs arról, hogy ínséges vagy leépítő lenne az ágazati büdzsé – hangsúlyozta, és hozzátette: a 2004-es költségvetési javaslat „tartalmaz kitörési pontokat is”.

A tárcavezető ezek között említette az ágazati informatika fejlesztését és a kórházak konszolidációját. Előbbi feladatra 800 millió forintot, utóbbira pedig 1,2 milliárdot fordítanak majd. A kiemelt feladatok között szerepel továbbá az új műszerbeszerzési program, amelyre szintén 1,2 milliárdot szánnak, valamint az egészségügyi intézmények komfortosítása, amelyre 500 millió forintot különítettek el.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés