2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Bennfentes lista

A Haszon Magazin ötlete volt, hogy orvosok körében végezzenek felmérést, szerintük kik a legjobb orvosok. Az Index beszámol az eredményről.

Új módszer alapján állította össze a magyar orvosok top 100-as listáját a Haszon Magazin. A gazdasági lap csütörtöki száma a szakma megítélése alapján a legkiválóbb orvosokat sorolja szakterületek szerint, a fül-orr-gégészektől a szülész-nőgyógyászokon át a gasztroenterológusokig, olvaható az index.hu-n.

Szakorvosokat, kórházigazgatókat, intézetvezetőket kérdeztek meg, hogy szerintük „kik tartoznak a szakma krémjébe”. A toplista erősen fővárosközpontú: a legjobbnak tartott orvosok kétharmada Budapesten dolgozik, még ha legalább egy-két fővel jelen is van minden régió: szigetvári pszichiáter, siófoki traumatológus, szegedi gyermekorvos, békéscsabai nőgyógyász, pécsi érsebész is található itt. A döntő többség közkórházban is dolgozik, de néhány olyan név is van a listán, aki már csak magánpraxisban dolgozik. Mint írják: ebben a ligában szinte elvárás a külföldi részképzés, a többség Németországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában tanult, kutatott vagy dolgozott korábban – írja az index.hu, ahol a listát is kölik.

(forrás: Haszon Magazin/Index)

cimkék

hirdetés

Könyveink