hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Betegadatokkal éltek vissza

Belső vizsgálat és feljelentés a szívsebész-ügyben

Azonnali belső vizsgálatot rendelt el és büntető feljelentést tett Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) főigazgatója, miután az intézményből elbocsátott szívsebész két betegének kórházi dokumentumai is felkerültek a Facebookra – tudta meg a Magyar Idők.

A közösségi oldal egyik felhasználója a GOKI-ból elbocsátott Székely László szívsebész védelmében tette közzé az ominózus betegdokumentumokat. Az egyik annak a páciensnek a zárójelentése, akinek az operációja után, jogi-etikai vétség indokával menesztették a szívsebészt. A másik dokumentum annak a páciensnek az ambuláns kezelőlapja, akinek a halálát egyes sajtóorgánumok összefüggésbe hozták Székely László elbocsátásával. Az elhunyt szívbeteg esete politikai vitává fajult.

Az intézet főigazgatója, Andréka Péter közölte: a GOKI-ban nem maradt el egyetlen programozott műtét sem a szívsebész távozása miatt, az említett beteg pedig nem szerepelt az intézet hivatalos műtéti előjegyzési listáján.

A betegdokumentumok nyilvánosságra kerülése kapcsán a személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan adatkezelés lehetősége is felvetődik. Andréka Péter mindenesetre a IX. kerületi Rendőrkapitányságon tett feljelentést az ügyben, írja a lap.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink