hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Belelátnak majd kórházba, műszerbe, betegbe

Két egyetem és az onkológiai intézet közreműködésével fejleszt - embereket, adatokat és gépeket összekapcsoló - egészségügyi diagnosztikai keretrendszert a GE Healthcare – írja a GyártásTrend.

Minden egyes intézmény másként tudja majd használni a rendszert, kezelni az adatokat – festi a jövőt a lap –, hiszen intézményenként eltérőek a prioritások, különbözőek az adatbázisok. A következő 4 éves fejlesztési szakaszt követően, miután elkészült a szoftver prototípusa, vélhetően a hazai kis- és középvállalkozások is bekapcsolódhatnak a munkába; részt vehetnek például a platform bővítésében, egyénre szabásában.

A fejlesztés végtermékét kórházak, egészségügyi intézmények, klinikák, magánklinikák, háziorvosi és szakorvosi rendelők, gyógyászati központok, orvosegyetemek használhatják majd. A program az orvosok, ápolók, valamint a mentősök munkáját könnyíti meg. Az egyik fontos terület, ahol hasznosítani tudják majd a végeredményt, az MRI, a CT és az egyéb egészségügyi berendezések kihasználtságának növelése, valamint működési adatainak értelmezése. Egy intelligens rendszer segítségével előre tudható a gépek státusa, a szükséges karbantartások ideje. Ezzel gyakorlatilag a nullára lehet redukálni a nem kívánt állásidőt. Ez végeredményben költségcsökkentést, minőségjavulást jelent az egészségügyben.

A másik specifikus alkalmazási terület a lassan termék formájában is megjelenő ágymenedzsment, azaz a legfontosabb vonatkozó paraméterek figyelembevétele és nyomon követése. Mire kell itt gondolni? Például arra, hogy hány ágy és nővér van a kórházban, milyen típusú betegek érkeznek az intézménybe, milyen eszközök állnak rendelkezésre. Ha mindezen adatokat szoftveresen, egységes rendszerben dolgozzák fel, a kórházak működése közelíthet az optimálishoz.

Azáltal, hogy az ipari internetnek köszönhetően az összes vizsgálat és vizsgálati igény egy rendszerben látható majd, csökken az egészségügyi személyzet adminisztrációra fordított ideje. Az előnyök közé tartozik például az is, hogy megszűnnek a fölösleges radiológiai vizsgálatok. Ez egyrészt költségmegtakarítást jelent az egészségügynek, másrészt csökkenti a betegek szükségtelen sugárterhelését – olvasható a gyartastrend.hu-n.

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés

Könyveink