hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Beköltöztek a Honvédkórházba

Új telephelyre, a Honvédkórházba költözött a budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (KEKK).

Hende Csaba honvédelmi miniszter ez alkalomból emlékeztetett: a központ legfőbb feladata növelni a NATO egészségügyi csapatai közötti együttműködési képességet. A végső cél, hogy az orvosok és az egészségügyi személyzet - tartozzanak bármely ország, bármely kötelékéhez - tökéletes összhangban tudjanak dolgozni.

A jelenleg nyolc tagállammal - Magyarország, mint alapító keretnemzet, Csehország, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és Románia - tevékenykedő NATO KEKK 2009 óta működik Budapesten. Az Amerikai Egyesült Államok és Belgium csatlakozása a következő hónapokban várható.

A központ új igazgatója, Stefan Kowitz orvos dandártábornok elmondta, hogy a legmagasabb színvonalú betegellátás megteremtéséhez fontosnak tartják, hogy közeli kapcsolatot tartsanak fenn a polgári egészségügyi ellátás rendszereivel is. Ennek nyomán kötöttek együttműködési megállapodást az egészségügyi központtal, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karával.

A NATO KEKK új telephelyén rendezett ünnepségen részt vett az intézmény új igazgatóhelyettese, Fazekas László orvos ezredes, valamint Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink