hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

"Be kell indítani a vészjelző rakétákat!"

Be kell indítani a vészjelző rakétákat, ugyanis betegek tömegei maradnak ellátás nélkül – idézi Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász tegnapi szavait a Weborvos.

A lap az IME konferenciájáról számol be, ahol szóba került a járóbeteg-ellátók panasza is, miszerint a kórházak nem veszik fel a betegeket, amire ráerősít az is, hogy elemzők szerint látszólag „fogy a beteg" a rendszerben. Eközben – emlékeztet  a lap  – a szakállamtitkárságnál szinte győzelemként értékelik, hogy az első háromnegyed évben sikerült a tavalyi szinten tartani az adósságállományt, vagyis a harmadik negyedév végén valamivel több, mint 40 milliárd forint a lejárt állomány. 

Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász, aki moderátorként vett részt az eseményen, egészen másként értékelte a helyzetet: szerinte a járó-szakellátók panasza azt mutatja, hogy a rendszer rosszabbul működik, mint eddig! Éppen ezért be kell indítani a vészjelző rakétákat, ugyanis betegek tömegei maradnak ellátás nélkül. Különösen azok, akiknek a gyógyítási kiadásait nem fedezi a betegségre megállapított finanszírozás. Nem lehet szó nélkül elmenni a jelenség mellett, szögezte le, és azonnali beavatkozást sürgetett a helyzet orvoslására – idézi fel a weborvos.hu.

(forrás: WebOrvos)

cimkék

hirdetés

Könyveink