hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

 

Bányában is keresik a választ a koronavírus eredetére

Az InfoStart szerint egy Jünnan provinciában található bányában bekövetkezett megbetegedések kapcsán sürget vizsgálódást Anthony Fauci amerikai egészségügyi főtanácsadó.

Kilenc éve, 2012-ben betegedett meg hat ember a Mocsiang bányában: esetük vizsgálata, úgy tűnik, most a koronavírus eredetének megtalálása szempontjából lehet nagyon fontos. A 30-63 év közti munkások rezet tisztítottak meg denevérürüléktől, hetekkel később pedig mind egy kunmingi kórházban kötöttek ki. Köhögés, láz, fejfájás és mellkasi fájdalom voltak tüneteik között, hárman bele is haltak a betegségbe. A bánya délnyugaton, 1500 kilométerre Vuhantól található, írja a Reuters.

A munkások keresztneve, kora és orvosi adatai egy 2013-as tudományos dolgozatban már megjelent: a kunmingi orvosi egyetem posztgraduális képzésében részt vevő Li Csu foglalkozott a témával. A dolgozat, amely elérhető az interneten is, arra a konklúzióra jut, hogy egy SARS-jellegű megbetegedéssel fertőződtek meg a bányászok, melyet patkósorrú denevérektől kaphattak el a bányában. Az oda 2012-ben ellátogató kutatók találtak is egy Mocsiang-vírusként elnevezett patogént, amely nem egyezik meg a SARS-CoV-2-vel, azt ugyanakkor nem sikerült bebizonyítani, hogy ez okozta a hat bányász betegségét, közli az InfoStart.

(forrás: Infostart)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink