hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Balog tízből kilencet megmutatott

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatón mutatta be a minisztérium államtitkárait, közöttük Zombor Gábort, aki az egészségügyet viszi majd.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatón mutatta be a minisztérium államtitkárait az Emberi Erőforrások Minisztériuma Tükörtermében.

Ők egyelőre kilencen vannak: Soltész Miklós egyházi, civil és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkár, Simicskó István sportért felelős államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Rétvári Bence parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes, Lengyel Györgyi közigazgatási államtitkár, Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár. A felsőoktatási államtitkár személyét néhány héten belül jelentik be.

A miniszter az államtitkárokat bemutatva arra is, hogy az állami szolgálatot végzőknél szeretnék megerősíteni azokat az életpályákat, amelyek a köztisztviselőknek, a felsőoktatási dolgozóknak, pedagógusoknak, szociális munkásoknak járnak, és reményei szerint később az egészségügyben is kialakítják majd ezt a rendszert.

Zombor Gábor számára azt a célt tűzte ki minisztere, hogy csökkentse az orvosok elvándorlását, folytassa és felügyelje a fejlesztéseket, álljon őrt az egészségügy forrásai felett. A betegek érdeke legyen az első helyen - jelentette ki Balog Zoltán, hozzátéve: a legfontosabb feladat az alapellátás, a háziorvosi ellátás megerősítésének irányítása, a népegészségügyi programok továbbvitele.

 Az államtitkárok június 15-e után foglalják el hivatalukat.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink