hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Az orvosok Németországba, a fogorvosok az Egyesült Királyságba indulnak

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal adatai szerint ezerkilencszáz egészségügyi dolgozó – orvos, fogorvos, gyógyszerész és szakdolgozó – kért tavaly a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági igazolást – a számok közül a Magyar Hírlap szemezget.

Az orvosok közül a legtöbben Németországot jelölték meg, míg a fogorvosok, a gyógyszerészek és a szakdolgozók – jellemzően ápolók, szülésznők – listáján az Egyesült Királyság áll az első helyen. Kiemelt célpont ezek mellett Svédország és Írország az orvosok, a gyógyszerészek és a fogorvosok között, Ausztria pedig a szakdolgozók körében.

Az egészségügyi dolgozók összesített választási sorrendjében az első helyen az Egyesült Királyság, a másodikon Németország áll, ezeket jócskán lemaradva követi Ausztria, Írország és Svédország a harmincnégy megjelölt célállomás között. Egy-két szakember célországa az Egyesült Államok, az Arab Emírségek, Ausztrália, Katar, Új-Zéland. A szomszédos Szlovákiát csak fogorvosok, Romániát pedig csak orvosok szemelték ki – írja a Magyar Hírlap.

(forrás: Magyar Hírlap)

cimkék

hirdetés

Könyveink